هر آنچه در مورد انتخاب دامنه باید بدانید
هر آنچه در مورد انتخاب دامنه باید بدانید
دامنه چیست ؟
اگر بخواهیم به صورت مختصر توضیح دهیم ، دامنه همان آدرس اینترنتی می باشد ، که کاربران به واسطه آن میتوانند.از وبسایت شما دیدن نمایند . برای ایجاد یک وبسایت اولین مرحله ثبت یک دامنه با پسوند.مورد نظر شما میباشد . لازم به ذکر است ، هر دامنهای منحصر به فرد و مختص به یک سایت میباشد ، همانطور که همهی ما یک کد ملی انحصاری داریم .
انتخاب یک دامنه مناسب یکی از گزینه های بسیار.مهم برای موفقیت در کسب و کار میباشد ، این که بدانید چه پسوندی برای.دامنهی خود مناسب میدانید بسیار حائز اهمیت میباشد .
دامنه اینترنتی (یا به انگلیسی Domain) همان آدرس اینترنتی است. بله! درست همان آدرسهایی که برای باز کردن یک سایت در اینترنت وارد میکنید. مانند kafedesign.ir یا هر سایت دیگری که میشناسید. این نام در فرهنگ فارسی با تلفظ دامین و دومین (در لغت به معنای گستره) بکار برده میشود. ما در اینجا شما را با مهمترین نکته های انتخاب نام دامنه برای سایتتان آشنا خواهیم کرد. اگر قصد راه اندازی یک بیزینس آنلاین را دارید، تصمیم گیر نهایی در انتخاب نام دامنه خود شما هستید. توصیه میکنیم با خواندن نکات زیر نام سایتی متناسب با برند خود انتخاب کنید تا در آینده مجبور به تغییر مکرر آن نشوید. امری که برای بسیاری از مشتریان ما اتفاق افتاده است.
با طراحی یک وبسایت شرکتی حرفه ای، حرفه ای دیده شوید
نام دامنه مانند انتخاب ملک برای شروع کسب و کار مهم است. اگر فرصت خرید ملک در بالاترین و بهترین نقطه شهر را داشته باشید ، آیا کسب و کار خود را در محلی پرت و دور افتاده شروع میکنید؟ بهمین دلیل است که میگویند نام دامنه یک قدم مهم و موثر در روند پیشرفت یک کسب و کار تازه تاسیس است .
نام شرکت در عین کوتاهی ، اطلاعات مفیدی را خصوصا در باب نوع فعالیت شرکت در اختیار مخاطب قرار می دهد. در این بین ، نام دامنه برای یک کسب و کار اینترنتی نیز همین حکم را دارد . اگر در ابتدای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی هستید و به فکر طراحی سایت هستید لازم است یک دامنه خوب برای سایت خود انتخاب کنید.
یک دامنه مناسب چه ویژگیهایی دارد ؟
اگر میخواهید یک کسب و کار موفق داشته باشید ، باید دامنه وب سایت.خود را با دانش کافی انتخاب نمایید ، چون دامنه نقش کلیدی در موفقیت کسب و کارتان دارد . شاید در اینجا این سوال ذهن شما را.درگیر کند ، که یک دامنه مناسب چه ویژگیهایی دارد ؟
برای انتخاب یک دامنه مناسب به موارد زیر دقت نمایید :
۱ . توصیه میشود تعداد کارکتر های دامنه انتخابی شما.حداکثر ۱۲ عدد باشد ، زیرا هر چه دامنه کوتاه تر و ساده تر باشد ، کاربر پسند تر بوده و.در نتیجه شما انتخاب مناسبتری را انجام دادهاید .
۲ . در انتخاب نام دامنه به این موضوع دقت نمایید ، که کاربران سایت میتوانند ، افرادی مختلف.با سطح تحصیلات متفاوت باشند ، پس نام سایت باید به گونهای باشد.که راحت خوانده شود و به خاطر سپرده شود ، در نتیجه از به کار بردن حروف اضافه.و یا تکرار حروف به شدت خودداری نمایید .
۳ . سعی نمایید ، نامی که برای دامنه وب سایت خود.انتخاب میکنید ، نامی مرتبط با کسب و کارتان باشد .
۴ . پسوندی که برای دامنه خود انتخاب مینمایید از نوع پسوندهای.رایج باشد ، زیرا کاربران نام وبسایت شما را با آن پسوند.های معروف و جا افتاده سرچ میکنند .
۵ . در ثبت دامنه درج یک سری از کارکترها غیرمجاز میباشد ، پس از آنها استفاده نکنید .
دلایل اهمیت نام دامنه در موفقیت و شکست یک سایت
بسیاری از بیزینس های آنلاین تنها بدلیل عدم انتخاب نام درست بارها و بارها نام سایت خود را تغییر میدهند. متاسفانه افراد در ابتدای شروع مسیر به اندازه کافی روی انتخاب نام دامنه تمرکز نمیکنند. گاهی یک حرف یا یک عدد و یا یک (-) میتواند یک دامنه اینترنتی را کاملا بی ارزش کند. در زیر مهمترین دلایلی که اهمیت نام دامنه را نشان میدهد برای شما لیست کرده ایم.
- نام دامنه در واقع اولین چیزی ست که کاربر سایت شما میبیند. نام دامنه تاثیر گذار میتواند در ذهن مخاطب تاثیری ماندگار داشته باشد.
- نام دامنه معرف برند و یا نوع کسب وکار شماست. برندسازی در محیط اینترنت با نام دامنه درست شروع می شود.
- گزینش یک نام خوب برای دامنه ، روی سئوی کسب و کار شما میتواند به شدت ماثر باشد. اگر از کلمات کلیدی مرتبط استفاده شود به شدت روی سئو سایت شما تاثیر مثبتی خواهد داشت
انتخاب نام دامنه برای فروشگاه اینترنتی
انتخاب نام برای یک فروشگاه اینترنتی از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است. بعد از بررسی و انتخاب نام دامنه این نکات را مد نظر قرار دهید:
- آیا دامنه انتخاب شده در بردارنده ماهیت، ویژگی منحصر به فرد و روح محصول میباشد؟
- آیا این نام توجه مشتری را جلب میکند و قوه تخیل او را تحت تاثیر قرار میدهد؟
- آیا نام با طبقه محصول همخوانی دارد؟
- آیا نام ساده است؟
- آیا نام باعث ایجاد تصویر و صدایی برای همیشه در ذهن مصرفکننده میشود؟
- آیا این نام بیانگر نوع جنسیت میباشد؟
- آیا این نام در مورد آنچه که ادعا میکنید محصولتان ارائه میدهد قابل اطمینان است؟
دامنه .com یا .ir (ملی)
شاید تا چند سال پیش دامنه .com یک تاز پسوند های اینترنتی بود. هیچ پسوندی یارای مقاومت درمقابل جذابیت این پسوند را نداشت. بطور کلی اگر نام پسوند را نمی گفتید شنونده مطمئن بود نام سایت شما به .com ختم شده است. اما امروزه دیگر نمیتوان به فرمانروایی این پسوند اطمینان داشت.
در کشور ما بدلایل زیادی نام دامنه .ir از محبوبیت بالایی برخوردار شده است. در اینجا لیستی از این دلایل را برای شما اوردیه ایم تا بهتر بتوانید پسوند خود را انتخاب کنید.
- دامنه ملی یا .ir قانونی و متکی بر قوانین قبتی کشور بوده و حتی قالبیت ارث بری دارد.
- دامنه .com با هک شدن سایت شما راحتی میتواند از مالکیت شما خارج شود ولی دامنه ملی برای نقل انتقال نیازمند مدارک و درخواست کتبی و امضا شخص شما دارد.
- قیمت ثبت و نگهداری دامنه ملی از ۴۰۰۰ تومان شروع می شود اما دامنه .com بیش از ۱۰۰ هزارتومان هزینه ثبت سالیانه دارد.
- محبوبیت روز افزون دامنه ملی باعث شده است که افراد بصورت پیش فرض این پسوند را برای نام های سایتهای خود انتخاب کنند و تقریبا در حال حاضر جایگاه .com را از لحاظ محبوبیت از آن خود کرده است.
بدیهی ست تعدادی از سرویس های اینترنتی روی دامنه ملی تحریم شده محسوب میشود اما چندان اهمیتی ندارد. میتوانید براحتی مانند سایت علی بابا ( alibaba .ir ) دامنه ملی موفقی داشته باشید
دامنه .co نخرید
دامنه های دو حرفی تحت مالیکت کشورها قرار دارند. دامنه .co نیز تحت مالکیت قوانین کشور کلمبیا قرار دارد و هر ان ممکن است با تغییر قوانین این کشور تمدید و نگهداری آن برای شما ممکن نباشد. متاسفانه از ابتدا و از روی نا آگاهی این دامنه را مناسب شرکت ها تلقی کرده اند. دامنه های بین المللی مانند com , .org , .net قوانین مالکیت بین المللی دارند و از امنیت بالاتری بهره میبرند.
۳۰ نکته مهم برای انتخاب نام دامنه خوب
- بهتر این است که نام دامنه به سادگی تایپ شود .
- از انتخاب نام های طولانی با کاراکتر های زیاد بپرهیزید.از نام های کوتاه اما پرمحتوا استفاده کنید .
- برای انتخاب نام دامنه از کلمات کلیدی ای (keywords) استفاده کنید که در راستای کسب و کار شما زیاد استفاده می شود و مخاطب با شنیدن آن بتواند نوع فعالیت شما را حد زیادی حدس بزند.
- اگر نوع فعالیت شما به شهر خاصی از کشور محدود است ، بهتر است نام شهر مورد نظر نیز در دامنه قید شود.
- باب است که علامت های خاص مثل خط تیره و همچنین اعداد در دامنه استفاده نشود . بهتر است شما هم به این قاعده پایبند باشید . اما اگر مجبور به استفاده شدید اشکالی ندارد .
- یک نکته ی خیلی مهم در انتخاب دامنه که حتما باید در اولویت های شما برای نامگذاری قرار بگیرد ، انتخاب نام جذاب برای دامنه است به طوری که به راحتی در ذهن مخاطبان و مشتریان بماند و ساده فراموش نشود.
- اگر می خواهید از پسوند در دامنه ی خود استفاده کنید ، بهتر است پسوند انتخابی همسو با نوع فعالیت وبسایت شما باشد . به عنوان مثال اگر وبسایت شما در زمینه فروش فعالیت می کند از پسوند .shop یا اگر فعالیت شما مرتبط با موضوع گردشگری است ، از پسوند .tour یا .travel می توانید بهره مند شوید . با این وجود دامنه های .ir قدرت بخاطر سپاری بهتری نزد ایرانیان دارد.
- اگر در برنامه کاریتان قصد دارید برندسازی را انجام دهید بهتر است در مراحل اولیه تمام پسوند های مرتبط با دامنه خود را خریداری کنید که دامنه تان به طور کامل در انحصار خودتان باشد .
- برای ثبت دامنه تعلل نکنید ؛ ممکن است همین حالا فردی نام دامنه ی مورد نظر شما را ثبت کند .
هر آنچه در مورد انتخاب دامنه باید بدانید
- نام دامنه تاثیر چشم گیری در معرفی نوع خدمات یا کالاهایی که شما در وبسایت خود عرضه می کنید، دارد. پس بهتر است نام دامنه را طوری انتخاب کنید که گویای نوع فعالیت شما باشد . مانند perfectpasta.com
- دامنه های زیادی وجود دارند که با تغییر در یک کاراکتر آن ، ممکن است با نام دامنه ی دیگری اشتباه گرفته شوند ؛ توصیه می کنیم این دامنه ها را نیز خریداری کنید . یک مثال واضح برای فهم بیشتر ، دامنه tahoo.com بود که به دفعات زیادی به جایyahoo.com باز می شد.
- در دهه ی اخیر باب شده است که تمام کسب و کار های اینترنتی ، در شبکه های اجتماعی پر ترافیک (اینستاگرام ، تلگرام ، توییتر و …) نیز پروفایل دارند و در آنها نیز فعالیت می کنند . قبل از انتخاب نام دامنه به این نکته توجه داشته باشید که باید نامی انتخاب کنید که در شبکه های اجتماعی مورد نظرتان نیز در انحصار شخص یا شرکتی نباشد. برای اینکار می توانید از سرویس هایی مانند namechk.com استفاده نمایید.
- از انتخاب نام دامنه هایی که چند تلفظی هستند یا دارای تلفظ های عجیب و غریبند بپرهیزید . تلفظ نام دامنه باید راحت باشد .
- اگر قصد خرید دامنه ای را دارید که قبلا فعال بوده ولی در حال حاضر برای فروش گذاشته شده است ، دقت کنید و حتما قبل از خرید ، سابقه و نوع فعالیت دامنه مورد نظر را در نظر بگیرید چرا که به شدت روی فعالیت شما در آینده تاثیر خواهد گذاشت. به هیچ عنوان این مسئله بی ارزش تصور نکنید؛ برای اطلاع از سابقه ی فعالیت قبلی دامنه ی مورد نظر ، می توانید نام دامنه را در گوگل طبق الگوی پیشنهادی سرچ کنید : مثلا برای دامنه shadisharghi.com عبارت زیر را جست و جو کنید : site:shadisharghi.com
هر آنچه در مورد انتخاب دامنه باید بدانید
- برای ثبت دامنه حتما از شرکت های معتبر استفاده کنید تا در آینده که کسب و کار خود را راه انداختید به مشکلی بر نخورید و ادعای مالکیت شما خدشه دار نشود .
- اگر دامنه ای را انتخاب کردید ، حتما قبل از خرید قیمت آن را در شرکت های مختلف چک کنید . ممکن است همان دامنه ی شما در یکی از سایت ها با قیمت پایین تری برای فروش گذاشته شده باشد . البته این موضوع برای دامنه های ir بدلیل اختلاف کم خیلی صدق نمی کند.
- اگر دامنه شما به صورتی است که در محاوره ممکن است با کلمه ی مشابهی خوانده شوند ، توصیه می کنیم کلمه مشابه را نیز برای خود ثبت کنید .
- بعد از آنکه دامنه ی مورد نظر خود را ثبت کردید ، تنظیمات DNS خود را انجام دهید و بعد از آن حتما دامنه ی خود را قفل کنید . (اگر نمیدانید دامنه چگونه قفل می شود ، باید با نمایندگی شرکتی که دامنه را خریداری کرده اید تماس بگیرید )
- بهتر است دامنه به نام همان شخصی خریداری شود که مدیریت کسب و کار اینترنتی را بر عهده دارد .
- اگر قصد خرید دامنه های ir را دارید ، بهتر است با اطلاعات واقعی خودتان و از طریق وبسایت nic.ir اقدام به خرید نمایید تا در آینده برای مدیریت و تنظیمات دچار مشکل نشوید .
هر آنچه در مورد انتخاب دامنه باید بدانید
- آیا با قابلیت Domain ID Protection یا Whois Privacy در دامنه آشنایی دارید ؟ در مورد فعال یا غیر فعال بودن این قابلیت دو دیدگاه وجود دارد؛ اول اینکه می گویند افرادی که این قابلیت را فعال کنند رتبه ی خوبی در گوگل نخواهند داشت ؛ گویا گوگل اعتقاد دارد کسی که هویت واقعی خود را پنهان می کند اعتبار ندارد . دیدگاه بعدی این است که اگر می خواهید اطلاعات شخصی تان از دسترسی هکر در امان باشد ، راهی جز فعال کردن این گزینه ندارید . پس به عنوان سخن نهایی می توان گفت که اگر سئو بر کسب و کارتان تاثیری ندارد و برای شما هم اهمیت ندارد ، می توانید این قابلیت را فعال نمایید اما اگر سئو تاثیر متقابل روی روند کسب و کارتان دارد باید از این گزینه چشم بپوشید .
- اگر روند پیشرفت کار سئوی وبسایت شما وابسته به ورودی های ایرانی است تجربه ثابت می کند دامین های ir بازده های قابل قبول تری دارند.
- بهتر است قابلیت تمدید اتوماتیک را روی هاست خود فعال کنید و حواستان به میزان شارژ حساب کاربری تان باشد تا پروسه تمدید اتوماتیک با مشکل مواجه نشود .
- حواستان به قرار گیری کلمات در کنار هم باشد ؛ مثال زیر را در نظر بگیرید:
Speed of Art – www.speedofart.comجالب اینجاست که از این نمونه اشتباه در ایران برای یک سایت مهم وجود دارد؛ سایت بانک ملی ایران به آدرس bmi.ir هست که عده ای به طنز و شوخی آن را “بمیر” می خوانند.
هر آنچه در مورد انتخاب دامنه باید بدانید
- از نمونه مشکلات رایج این است که گاهی برخی افراد از اطلاعات واقعی خود برای ثبت دامنه استفاده نمی کنند . شاید در نگاه اول اشکالی نداشته باشد اما زمانی متوجه اشتباه خود می شوید که دامنه شما به مشکل می خورد ولی چون اطلاعات ثبت نامی اشتباه بوده ، امکان پیگیری ندارید !
- اگر برای انتخاب نام دامنه ، استفاده از کلمات مخفف را مد نظر دارید به یک نکته توجه کنید ، توصیه می کنیم از حروفی که در زبان فارسی ممکن است اشتباه گرفته شوند مانند حرف C که ممکن است عدد ۳۰ برداشت شود ، استفاده نکنید.
- حتما مسئله مالکیت معنوی نام دامنه را در نظر داشته باشید ، نامی انتخاب کنید که در انحصار شرکت یا برند خاصی نباشد .
- در استفاده از حروفی در زبان انگلیسی که تلفظشان نزدیک به هم می باشد محتاط باشید . مثلا حروف n و m در فارسی تلفظ های نزدیک به هم دارند و گاها اشتباه گرفته می شوند.
- اگر چند حرف آخر کلمه انتخابی برای دامنه در پسوند های جدید دامنه وجود دارد ، آنها را نیز ثبت برای خود نمایید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری به عمل آورید.